Održana 45. sednica Gradskog veća

0
93

U Baroknoj sali gradske kuće održana je 45. sednica Gradskog veća na kojoj su usvojeni programi poslovanja javnih preduzeća i ustanova za narednu godinu, odluka o komunalnom inspekcijskom nadzoru, boravišnoj taksi i drugo.

45. sednica Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, održana je u Baroknoj sali gradske kuće, a na dnevnom redu je imala 34 tačke. Većina tačaka, u susret novom budžetu, odnosila se na programe poslovanja i rada javnih preduzeća i ustanova u gradu za narednu godinu.

Komentarišući održanu sednicu gradonačelnik Janjić je istakao da je posebno značajno to što je budžetom predviđeno 447 miliona dinara za Predškolsku ustanovu Zrenjaninin što iznosi skoro 10% od ukupnog budžeta predviđenog za 2020. godinu. Kada su u pitanju naši najmlađi sugrađani mnogo je već urađeno i ovoj godini s obzirom da se radovi na novom vrtiću u naselju Putnikovo privode kraju, da su u nekoliko seoskih mesnih zajednica oformljene jaslene grupe u vrtićima i da će biti dostupna i usluga boravka u jednom vrtiću do 23h, kao i vikendom za one koji za tim, zbog radnog vremena imaju potrebu.

Što se tiče socijalne zaštite prema rečima gradonačelnika Janjića u narednoj godini opredeljena su značajno veća sredstva, a osnivanjem Centra za pružanje usluga socijalne zaštite “Most” deo nadležnosti Centra za socijalni rad preći će na ovu ustanovu, a deo usluga socijalne zaštite biće i proširen. Na sednici je utvrđen i predlog odluke o prenosu prava korišćenja na nepokretnostima u javnoj svojini grada Zenjanina na Javnu ustanovu “Sportski objekti”. Reč je o sportskom terenu fudbalskog kluba “Vojvodina” iz Perleza. Kada je u pitanju Javna ustanova “Sportski objekti” na sednici je usvojen i program rad ai finansijski plan ove ustanove za 2020. godinu.

Pored tačaka koje su se odnosile na poslovanje preduzeća i ustanova u 2020. godini usvojene su i  tačke koje se odnose na komunalni inspekcijski nadzor, boravišnu taksu i naknadu za korišćenje javnih površina za oglašavanje, a u manifestacije od posebnog značaja za grad Zrenjanin uvršten je Festival kobasica i domaće rakije koji se organizuje u Belom Blatu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here