Nastavljena je obustava rada radnika Pošte širom Srbije

0
302

Nastavljena je obustava rada radnika Pošte širom Srbije , a zajednički stav zaposlenih u poštama u Zrenjaninu i u Novom Sadu  je da se od postavljenih zahteva neće odustati ni po koju cenu.

Jadranka Stankov je ponovila da su ponudu Vlade za pevećanje plata od deset odsto radnici Pošte jednoglasno odbili. Stankov je objasnila i da se radnicima dele rešenja o suspenziji. Jadranka Stankov je rekla da će obustava rada u poštama trajati dok se ne uvaže i ne usvoje zahtevi koje su prvi put izneti još u martu ove godine u pregovorima sa Vladom.

Radnik zrenjaninske pošte Petar Petrović se zahvalio prisutnima iz pošta u gradu i iz okolnih mesta kao i građanima koji su došli da podrže njihove zahteve. On je rekao i da su suspenzije prema oceni radnika nevažeće, a sve suspenzije su od strane radnika odbijene

Podršku radnicima Pošte na skupu u Zrenjaninu  su pružili i sugrađani.Članovi Partije ujedinjenih fantoma Milan Pernat i Miljan Čičić su takođe pružili podršku zahtevima koji su se čuli  na protestu.

Na protestu organizovanom istim povodom u Novom Sadu ispred Glavne pošte se okupilo više od sto radnika Pošte Srbije i građana. U tom gradu je oko trista radnika dobilo suspenziju.  Zoran Pop Novakov je jedan od radnika Pošte koji je izašao na ulicu .On je rekao da će u zahtevu koji su radnici izneli istrajavati do njihovih ispunjenja. Suspenzije koje su radnici dobili, znače da su oni do devedeset dana udaljeni sa rada, a za to vreme primaju trećinu ili četvrtinu plate u zavisnosti od toga da li imaju decu ili ne, a suspenizije su dobijali i bračni parovi zaposleni u Pošti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here