Predavanje “Digitalna kampanja protiv vršnjačkog nasilja” održano u Tehničkoj školi u Zrenjaninu

0
147

U Tehničkoj školi u Zrenjaninu održano je predavanje povodom početka projekta ,,Digitalna kampanja protiv vršnjačkog nasilja’’

Projekat ,,Digitalna kampanja protiv vršnjačkog nasilja’’ podržalo je Ministarstvo omladine i sporta a ciljna grupa su srednjoškolci širom Srbije. U Tehničkoj školi u Zrenjaninu održano je prvo predavanje povodom početka projekta a učenicima su se obratili koordinator kampanje Dejan Pataki, kik bokser Nenad Pagonis, stonoteniser Ilija Majstorović kao i direktor škole Đorđe Klać.

Nenad Pagonis, desetostruki prvak sveta u kik boksu, podržao je digitalnu kampanju protiv vršnjačkog nasilja, u kojoj poziva mlade od 14 do 19 godina da poštuju i brinu o svojim drugarima, uz slogan “Ne preskači moju priču”. Stonoteniser Ilija Majstorović takođe je podržao projekat ,,Digitalna kampanja protiv vršnjačkog nasilja’’.

Direktor Tehničke škole Đorđe Klać istakao je da se škola priključila kampanjii kako bi se sprečilo vršnjačko nasilje. Odgovarajući na pitanje da li se i u Tehničkoj školi dogodilo vršnjačko nasilje Klać je rekao da je bilo primera ali da je škola preduzela sve neophodne mere u vidu edukacije kako se to ne bi ponovilo.

Digitalna kampanja protiv vršnjačkog nasilja bavi se aktuelnim problemom u društvu sa namerom  da se skrene pažnja okruženju, društvu, žrtvi i nasilnicima i da se reaguje u pravom trenutku.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here