Nova era karikaturiste Predraga Koraksića Coraxa predstavljena zrenjaninskoj publici

0
234

U maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina održana je promocija novogodišnjih kalendara karikaturiste Predraga Koraksića Coraxa.

Karikaturista Predrag Koraksić Corax predstavio je zrenjaninskoj publici novogodišnji kalendar za 2020.godinu pod nazivom ,,Nova era” u organizaciji lista Danas i Novog optimizma.  Pored autora govorili su i Vladimir Jokić, kolumnista lista Danas, Miodrag Majić, sudija, Jelena Bogavac,pozorišna rediteljka i Biljana Stojković, profesor a moderator je bio Nedim Sejdinović, novinar. S obzirom na to da su kao inspiracija za karikature poslužili lik i delo predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, pitali smo autora šta očekuje od ,,Nove ere”, koliko su afere uzdrmale društvo kao i šta očekuje u 2020.godini?

Corax je ovom prilikom komentarisao i aktuelne teme, želju predsednika Vučića da Srbija uđe u EU i  situaciju sa Kosovom.

Osnivač Novog optimizma Branislav Grubački Guta izrazio je zadovoljstvo što je i Zrenjanin jedan od gradova u kojem se održava promocija kalendara s obzirom na to da je Novi optimizam osnovan upravo u ovom gradu. Iako nije bilo zvanične proslave povodom 15 godina postojanja Branislav Grubački je rekao da je promocija i gostovanje Predraga Koraksića Coraxa na neki način deo obeležavanja godišnjice.

Nakon Zrenjanina, promocija novogodišnjih kalendara održaće se i u Šapcu, Novom Sadu, Kragujevcu, Pančevu i u Požegi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here