Veljko Delibašić: Očekujem reakciju Tužilaštva na krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije

0
526

Advokat dr Veljko Delibašić je izjavio da očekuje ozbiljnu reakciju Tužilaštva povodom krivične prijave koja je podneta protiv predsednika Srbije i njegovog brata.

Sudija Miodrag Majić  je povodom najave podnošenja krivične prijave protiv predsednika Vučića i njegovog brata izjavio da je u Krivičnom zakoniku predviđena kazna zatvora ukoliko neko prijavi neko lice da je počinilo krivično delo, za koje se goni po službenoj dužnosti, a da on zna da to lice nije počinilo to krivično delo. Kakva se reakcija tužilaštva može očekivati, pitali smo advokata dr Veljka Delibašića.

Potpredsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević je 9.decembra podneo krivične prijave protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovog brata Andreja zbog slučaja Jovanjica. On je tom prilikom rekao da je to učinio kao građanin, da nije naveo kvalifikaciju krivičnog dela i da prijava sadrži hronološki poređane izjave i navode pojedinih političara u medijima i na društvenim mrežama. Vučević je ocenio da su to informacije koje su uznemirile javnost, a građani Srbije moraju da saznaju istinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here