Slavica Popadić o zahtevima boračkih udruženja

0
417

Ratni vojni invalid Slavica Popadić je izjavila da su boračka udruženja svim vlastima u proteklim godinama predočavala svoje zahteve, kako bi se konačno doneo zakon koji reguliše položaj ove populacije građana.

Veterani su nedavno izrazili očekivanje da bi zakonske novine mogle dovesti do poboljšanja njihovog  spoložaja u društvu, kao i da će Srbija poći putem država u regionu koje su zaštitile svoje veterane i njihova prava. Po ovom pitanju, predlagano je rešenje koje se primenjuje u Hrvatskoj  gde veterani i borici  imaju sva prava, ugled i poštovanje, pa i svoje ministarstvo. Zašto naša država na ovom planu čini nedovoljno i da li dnevna politika utiče na status položaja boraca i veterana u Srbiji?

U Nacrtu novog zakona koji je izazvao veliko nezadovoljstvo boraca, se ne pominju ljudi koji su učestvovali u sukobima na jugu Srbije 2001.g., niti oni koji su se borili 1998, što je kako je navedeno  nedopustivo. Prema Nacrtu status borca dobili bi pripadnici Oružanih snaga Republike Srbije, Vojske Kraljevine Jugoslavije kao i  Ravnogorskog pokreta, koji su učestvovali u antifašističkoj borbi u Drugom svetskom ratu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here