Predsednik Vučić sastao se sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve g. Irinejem

0
125

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se sastao sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve g. Irinejem i rekao je da će država pomoći i zajednički delovati u zaštiti interesa SPC i srpskog naroda, ali da je neophodno puno jedinstvo srpskog naroda.

Predsednik je posle sastanka sa patrijarhom Irinejem istakao da je delegacija države došla po savete, da čuje kakva su razmišljanja patrijarha. On je rekao da je veoma važno da se sačuva mir i da dođe do smirivanja tenzija.

Predsednik Vučić je dodao da je patrijarh uputio reči razuma, smirivanja tenzija i podrške srpskom narodu, a da mu je posebno zahvalan zbog toga što je insistirao na punom jedinstvu srpskog naroda.

Patrijarh srpski Irinej je ocenio da se u Crnoj Gori dešavaju “krupni događaji” i da su Srbi tamo u velikom problemu ali da on smatra da stvari treba smirivati i naći rešenje koje bi bilo u interesu naroda i obe zemlje.

Patrijarh je dodao da ono ‚‚što možemo da uradimo, je da znanjem i strukom ukažemo svima u svetu o čemu se radi. Od Venecijanske komisije do mnogih drugih tela i organizacija i da pokažemo jasnu poruku srpskom narodu da smo jedinstveni i da između nas Srba, bez obzira na granice koje prihvatamo, nema razlike.‚‚

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here