Ministar Đorđević o rezultatima rada Ministarstva za 2019. godinu

0
109

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević je istakao prilikom predstavljanja rezultata rada Ministarstva za 2019. godinu, da je u ovom periodu urađeno mnogo kako bi se postigli glavni ciljevi za ostvarivanje plana “Srbija 2025”.

Đorđević je kao glavne ciljeve u narednom periodu naveo brigu o mladima kroz mere za podsticaj kako bi ostali u zemlji, najavivši brzo donošenje strategije koja će se baviti tim pitanjem.

Ministar je naglasio važnost brige o penzionerima, ukazavši na to da su izmene Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju poboljšale položaj penzionera i da je uvedeno obračunavanje penzija po “švajcarskom modelu”.

Takođe, ministar je podsetio da je formirana Agencija za mirno rešavanje radnih sporova i da se njen učinak vidi u manjem broju štrajkova. On je najavio renoviranje objekata socijalne zaštite, među kojima su i Dom za stare na Bežanijskoj kosi i centri za socijalni rad, kao i otvaranje sportske hale za decu bez roditeljskog staranja.

Ministar je izrazio očekivanje da će biti urađena i reforma rada Nacionalne službe za zapošljavanje, najavivši da će zakon o finansijskoj podršci porodici biti donet vrlo brzo i da će biti u skladu sa planom “Srbija 2025”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here