Počela nastava u drugom polugodištu na području bijeljinske regije

0
101

Nastava u drugom polugodištu za oko devet hiljada osnovaca i četiri hiljade srednjoškolaca na području bijeljinske regije jutros je počela na vrijeme. Osim manjeg kvara na grijanju u srednjoj poljoprivrednoj i medicinskoj školi u Bijeljini, nisu zabilježeni drugi problemi.

Za svih 8457 učenika osnovnih škola na području grada ili oko 9000 učenika na području regije, jutros su obezbijeđeni uslovi za odvijanje nastave. Učionice su bile zagrijane i pripremljene i ni u jednoj osnovnoj školi nije zabilježen nikakav problem.

Slično je i u srednjim školama. Određeni  problemi sa grijanjem su zabilježeni jedino u medicinskoj i poljoprivrednoj školi u Bijeljini. Za sve ostale, od oko  4000 srednjoškolaca na području grada, onosno za oko 5000 na području regije koja obuhvata i opštine Ugljevik i Lopare nastava je počela na vrijeme.

U gradskoj upravi Bijeljina je potvrđeno da će narednih dana biti potpisani ugovori o subvenciji u iznosu od 20 maraka po učeniku sa prevoznicima sa kojima su škole sklopile ugovor o prevozu đaka prelaze udaljenost veću od 4 kilometra. Ukoliko nema organizovane prevozničke linije ova sredstav će biti isplaćena roditeljiam koji potpišu ugovor. Radi se o novcu iz gradskog budžeta i on je dodatak na sredstva koje redovno obezbjeđuje ministarstvo prosvete RS za ovu namjenu. Prema procjeni na području grada ovo pravo će ostavriti 900 do 1000 učenika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here