Borko Stefanović o stavovima Nemačke po pitanju spremnosti rešavanja problema Kosova

0
129

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović je izjavio da predsednik Vučić u Nemačkoj nema podršku za ono što nudi kao rešenje za problem Kosova i Metohije.

Nemačka se ponadala da bi Srbija pod Vučićem mogla da bude pouzdan partner, međutim, kako navode nemački analitičari, savezna vlada je danas razočarana Vučićem. To je pre svega zbog njegovog zalaganja za promenu granice, jer je Nemačka najžešći protivnik takvih rešenja. Na tom pitanju sukobili su se stavovi dve zemlje. Zamenika predsednika Stranke slobode i pravde Borka Stefanovića smo pitali da li Nemačka postaje svesna da situacija u Srbiji nije ohrabrujuća i da postoji sumnja u Vučićevu spremnost za rešavanje problema Kosova.

Prema mišljenju zapadnih analitičara Srbiji je stavljeno do znanja da ako hoće u Evropsku uniju mora rešiti konflikt sa Kosovom, a rešenje ne može biti drugačije nego da Srbija prihvati realnost i na osnovu toga uspostavi odnos sa Kosovom. To je bila osnova koju je predsednik Vučić prihvatio, a ona je podrazumevala da nema promene granica i da dijalog treba da vodi ka nekoj vrsti priznanja Kosova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here