U Zrenjaninu predstavljen novoosnovani pokret „Metla 2020“

0
597

U Kulturnom centru Zrenjanina našim sugrađanima predstavljen je novoosnovani pokret „Metla 2020“. Zrenjanincima su predstavljeni ljudi koji se nalaze u ovom pokretu, kao i ciljevi i planovi pokreta u narednom periodu.

Pokret „Metla 2020“ koji je osnovan 3. novembra prošle godine predstavljen je Zrenjanincima u Kulturnom centru Zrenjanina. Pokret, čiju okosnicu čine Demokratska stranka Srbije, Grupa za prosperitet Srbije, Tim za život Srbije i Pokret starosedelaca iz Kraljeva, nosi simboličan naziv metla kako bi se ukazalo na potrebu sređivanja i uređivanja države, na sređivanje institucija i na to da treba da se počisti sve što u našem društvu ne valja od lažnih diploma, kumovskih privatizacija, loše ekonomske, socijalne i nacionalne politike, rekao je član Metle i predsednik gradskog odbora DSS u Zrenjaninu Zoran Sandić, koji je istakao i da ovaj pokret okuplja ljude koji nikada nisu bili na vlasti, koji nisu ukaljani, a koji su odgovorni, odlučni i spremni da se uhvate u koštac sasvim problemima u Srbiji. Kada je u pitanju Zrenjanin pokret „Metla 2020“ u našem gradu formiran je posredstvom gradskg odbora DSS i u svojim redovima okuplja članove Samostalnog sindikata kompanije Drekslmajer i Udruženja poljoprivrednika Banata, a u toku su pregovori sa još dve političke partije i još jednim sindikatom. Kao najveće probleme koje treba rešiti u našem gradu Zoran Sandić je naveo pitanje kafilerije, zdrave pijaće vode i obilaznice oko grada.

Glavni ciljevi koje je pokret „Metla 2020“ postavio ispred sebe jesu razbijanje moći političkih stranaka, debeogradizacija, borba sa korupcijom i sprečavanje odlaska mladih iz zemlje, rekao je član predsedništva pokreta „Metla 2020“ i predsednik DSS Mloš Jovanović, koji je kada su u pitanju izbori rekao da pokret još uvek nije doneo konačnu odluku o nastupu na izborima, kao i da smatra da bojkot nije rešenje i da će ukoliko bude doneta odluka o izlasku na izbore ta odluka biti takva jer je potrebno ući u borbu iako postojeći izborni uslovi nikoga ne raduju. Ukoliko izađu na izbore nadaju se dobrim rezultatima i statusu parlamentarne stranke.

Pored Zorana Sandića i Miloša Jovanovića, na promociji pokreta „Metla 2020“ u Zrenjaninu govorili su i Zlata Đerić predsednica Tima za život Srbije, koja je opomenula prisutne na to da je ove godine upisano 19 611 manje đaka prvaka i 36 000 manje srednjoškolaca što bi kako je i sama rekla zemlju koja ima nešto preko 6 miliona stanovnika trebalo itekako da zabrine, i Ivan Matović iz Pokreta starosedelaca iz Kraljeva koji se osvrnuo na stanje kada su u pitanju lokalne vlasti u Kraljevu rekavši da je takvo stanje vidljivo u svim lokalnim samoupravama u zemlji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here