Tatjana Macura o važnosti smanjenja cenzusa za sve političke aktere u zemlji

0
259

Članica Predsedništva Stranke moderne Srbije Tatjana Macura je izjavila da je od 2000.g. u Srbiji prisutno usitnjavanje političke scene, pa bi smanjenje cenzusa odgovaralo potrebama društva.

Poslanik Stranke moderne Srbije u Skupštini Srbije Vladimir Đurić smatra da je niži cenzus primereniji zbog toga što je “politička scena u Srbiji, posebno na opozicionom delu biračkog tela, veoma usitnjena”. Niži cenzus bi doprineo i da “stotine hiljada glasova ne ostane prosuto ispod cenzusa”. Koliko smanjenje cenzusa može biti važno za sve političke aktere u zemlji? Odgovor na ovo pitanje je dala članica Predsedništva Stranke moderne Srbije Tatjana Macura.

Poslanička grupa Srpske napredne stranke uputila je u skupštinsku proceduru predloge zakona kojima se predviđa smanjenje izbornog cenzusa na tri odsto. U pitanju su Predlog zakona o izmenama Zakona o izboru narodnih poslanika i Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o lokalnim izborima. Ovi predlozi izmena zakona će se naći na dnevnom redu sednice Narodne skupštine u februaru.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here