Siniša Todorović: Promene poreskih zakona kozmetičke prirode

0
197

Predsednik Narodne alternative Siniša Todorović je ocenio da su promene poreskih zakona koji su usvojeni u Skupštini Srbije kozmetičke prirode i da neće imati  bitnijeg uticaja na život građana i privrede.

Skupština Srbije je usvojila set poreskih zakona među kojima su izmene Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje, Zakon o porezu na dohodak građana kojima se povećava neoporezivi iznos mesečne zarade i smanjenje opterećenja na zarade za jedan odsto. Hoće li ove izmene poboljšati stanje u kome nalaze privreda i građani, bilo je pitanje na koje odgovor dao predsednik Narodne alternative Siniša Todorović.

Izmenama i dopunama seta poreskih zakona usvojenim krajem prošle godine je pojednostavljeno administriranje Poreske uprave, a smanjeni su troškovi, kako poreskog organa tako i poreskog obveznika. Izmene zakona uticaće na povećanje nivoa efikasnosti poslovnih procesa, kao i na poresko rasterećenje poreskih obveznika, “što je rezultat uvećanja iznosa neoporezivih prihoda, odnosno uvođenja novih oblika poreskih podsticaja”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here