Predsednik Vučić sastao se sa šefom diplomatije EU Žozepom Borelom

0
67

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas, posle razgovora sa visokim predstavnikom Evropske unije za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Žozepom Borelom, da su imali dobar, iskren i otvoren razgovor, o svim važnim temama.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa šefom diplomatije EU Žozepom Borelom, koji boravi u prvoj zvaničnoj poseti Beogradu. Nakon posete Vučić je rekao da smo pre nekoliko godina imali šansu za kompromis sa Prištinom, da je svaka ideja kompromisa ubijena, te da ne vidi kako bi došli do toga u budućnosti, ali da je Srbija spremna da razgovara sa Prištinom o svim suštinskim temama, po ukidanju taksi. Vučić je pred novinarima, nakon sastanka sa Borelom, podsetio da od sutra EU neće imati 28, već 27 država članica, te izrazio nadu da bi Srbija mogla da bude 28 članica EU.

Vučić je rekao i da je bilo reči o svim važnim pitanjima i o srpskoj ekonomiji i dodao da je molio Borela, po čemu će se ova konferencija razlikovati, da EU uradi nešto što je van uobičajenih pravila, a to je da u budućnosti razmotre neka rešenja, kakva su donosili posle skupa u Solunu, te da, ako ne možemo odmah u EU, da se vidi da li može bar da nemamo granice sa EU i između sebe, jer bi to građanima i privredi mnogo značilo.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here