Maja Gojković sastala se sa predsednikom Narodne skupštine Republike Angole

0
229

Predsednica Narodne skupštine Republike Srbije Maja Gojković sastala se sa predsednikom Narodne skupštine Republike Angole Fernandom da Piedadom Diašom duš Santušom, koji boravi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Gojković i Diaš duš Santuš su potpisali Memorandum o razumevanju između Narodne skupštine Srbije i Narodne skupštine Angole, kojim će parlamentarna saradnja dobiti novi, institucionalizovani oblik.

Diaš duš Santuš je istakao da pozicije Angole ostaju iste po pitanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije i da Srbija može da računa na podršku pozicijama naše zemlje. Predsednik Narodne skupštine Angole je rekao da poseta treba da obeleži jednu novu fazu u odnosima između dva parlamenta i da je njen cilj da se prodube parlamentarni i ukupni bilateralni odnosi. Takođe je ukazao da odnosi dve države sežu duboko u istoriju, u vreme borbe za nezavisnost Angole i iskrene podrške Jugoslavije, i istakao da ta pomoć i podrška nikada nije izostala, ni u najtežim trenucima i da su prijatelji Angole oni koji su uvek bili uz tu zemlju.

Gojković je navela i da je u Skupštini Srbije formirana Poslanička grupa prijateljstva sa Angolom, koja će biti dodatna spona jačanju odnosa i zahvalila se na pozivu da poseti Angolu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here