Pokret Otadžbina o sporazumu o železničkom saobraćaju između Beograda i Prištine

0
99

Narodni pokret Srba sa KiM Otadžbina je saopštio da je sporazum o železničkom saobraćaju između Beograda i Prištine kao sprazum o namerama izlišan,  znajući da voz već od 2005. godine saobraća dva puta dnevno na relaciji Kraljevo-Kosovska Mitrovica.

Autoput Priština-Niš je već nešto drugo jer je zgodna prilika za dobar biznis beogradske vlasti po istom sistemu koji je imala za Moravski koridor, a to znači bez tendera kroz leks specijalis i uz provizije kroz razgovore u četiri oka.

Poslednji sporazum se pravda ocenom da je to u interesu Srba što  nije tačno jer se isto to govorilo i kada su srpske sudije polagale zakletvu pred ratnim zločincem Hašimom Tačijem. Imajći sve ovo u vidu, ispada da je sastanak na Dan državnosti sa Srbima iz Republike Srpske i Crne Gore samo goli marketing i još jedna u nizu podvala srpskom narodu.

Na zajedničkoj konferenciji za štampu povodom Dana državnosti imputirano je mitropolitu Amfilohiju Radoviću da on želi da preimenuje Srpsku pravoslavnu crkvu u Crnoj Gori u pravoslavnu crkvu. Čudi da je Andrija Mandić na tako nepristojnu konstataciju oćutao, imajući u vidu da iz dešavanja srpskog naroda u Crnoj Gori stoji upravo mitropolit zetsko-primorski.

Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ daje punu podršku Srbima i u Crnoj Gori i u Republici Srpskoj mada ne može da se otme gorkom utisku da je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik podržavao beogradski režim u svim poduhvatima u predaji Kosova i Metohije. Podržao je Brislski sporazum, podržao izlazak Srba na separatističke parlamentarne izbore, podržao polaganje zakletve srpskih sudija pred Hašimom Tačijem uvek uz nadu da ako se Srbija odrekne svoje južne pokrajine da će on lakše uspeti da Republiku Srpsku pripoji Srbiji. Poslednja odluka ustavnog suda BiH u kojoj se zemljište na tlu Republike Srpkse proglašava zemljištem Bosne i Hercegovine samo pokazuje da je mnogo lakše odbraniti i sačuvati Kosovo i Metohiju u sastavu Republike Srbije nego Republiku Srpsku pripajati Srbiji. Milorad Dodik je trebao da zna, da što duže traje borba oko KiM to će pitanje unitarne BiH kasnije doći na dnevni red. Nažalost, onaj ko je potpisao da Republika Srpska treba da bude deo NATO pakta nakon svega što su Srbi doživeli kao narod samo pokazuje da mu je lična funkcija važnija od interesa srpskog naroda u celini.

Beograd ne može da strane sudije iz pravosuđa BiH izbaci niti može da promeni izvorni zakon u BiH a još manje da pomogne Srbima u Crnoj Gori.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here