Na sajmu turizma Sokobanja se predstavila svojim prirodnim lepotama

0
120

Na sajmu turizma u Beogradu Sokobanja se predstavila svojim prirodnim lepotama kao što su planine i jezera u njenoj okolini i reka Moravica. Kako kažu iz Turističke organizacije ove banj najveći broj posetilaca dolazi upravo iz našeg grada.

Svoje turističke potencijale na Sajmu turizma u Beogradu kada su u pitanju domaće turističke organizacije predstavila je i turistička organizacija Sokobanje. Akcenat je stavljen na prirodna bogatstva ove banje pa su tako predstavljene 4 planine u njenoj okolini, Bovansko i Vrnčansko jezero, reka Moravica, ali i 116 km planinarskih staza, akva park „Podina“ i spa centri u banji. Kako kažu iz sokobanjske turističke organizacije najveći broj posetilaca Sokobanje dolazi upravo iz Zrenjanina.

Sokobanja ima tradiciju od preko180 godina bavljenja organizovanim turizmom, a postala je turistički centar kontinentalnog dela Evrope. Različitost predela, zbog koje Sokobanja poseduje jedinstveni indetitet, je suština njene magične privlačnosti. Sokobanju karakterišu njeni termomineralni izvori, čist vazduh obogaćen negativno naelektrisanim jonima, živopisni pejzaži, izuzetni gastronomski proizvodi poput sireva ili jagnjetine ispod sača, zvuči harmonike na tradicionalnom takmičenju harmonikaša, kao i gostoljubivost njenih meštana i ljubaznost turističkih radnika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here