Ministar Vulin prisustvovao svečanosti povodom obeležavanja Dana Vojnomedicinske akademije

0
73

Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je svečanosti povodom obeležavanja Dana Vojnomedicinske akademije i 176 godina rada te vojnozdravstvene, obrazovne i naučnoistraživačke ustanove.

Vulin je u Domu Garde na Topčideru poručio vojnim zdravstvenim radnicima, lekarima i medicinskom osoblju VMA da je 176 godina istorija i da mnogo veći narodi ne mogu da se pohvale ni svojom ukupnom istorijom koja toliko traje. On je ukazao na to da su vojni lekari ljudi sa obavezom prema ljudskom životu, ali i prema svojoj otadžbini i vojsci, i dodao da kada onaj koji čeka pomoć ispod bele lekarske uniforme vidi zelenu i oznake čina, onda zna da će tada sigurno sve biti dobro jer tamo gde je vojska, tu je red, zakon i znanje.

Načelnik Vojnomedicinske akademije pukovnik Miroslav Vukosavljević je istakao da je VMA postala i ostala mesto od poverenja svih građana naše i zemalja regiona i simbol pružanja najbolje zdravstvene nege i savremenih principa lečenja. Prema njegovim rečima, od početka godine je uspešno završen jedan od većih projekata – rekonstrukcija intenzivne nege Klinike za anesteziologiju i intenzivnu terapiju VMA, a danas je zvanično otvoren renovirani Centar za dnevnu hirurgiju sa trećom novom operacionom salom.

Obeležavanju jubileja VMA su prisustvovali i izaslanik predsednika Republike Milorad Veljović, ministar za rad Zoran Đorđević, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, državni sekretar Ministarstva odbrane Bojan Jocić, kao i predstavnici verskih zajednica, medicinskih i naučnih ustanova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here