Prvi internacionalni festival vina održaće se 6. marta u hali Medison

0
144

U Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana je konferencija za novinare povodom prvog Internacionalnog festivala vina koji će se održati 6.marta u hali Medison.

Prvi internacionalni festival vina održaće se 6.marta u hali Medison u Zrenjaninu najavili su članovi organizacionog odbora na konferenciji za novinare u Multimedijalnoj sali Gradske kuće. O predstojećoj manifestaciji govorili su Zoran Ljubotina direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina, Goran Marinković direktor Kulturnog centra Zrenjanina,  Branislav Prohaska iz „Kluba vina“ koji je i koordinator takmičenja „Najbolje vino Banata“, Duško Radišić, pomoćnik gradonačelnika i prof.dr Branislav Vlahović, jedan od predavača.

O izlagačima, uzorcima i nagradama za prva tri mesta govorio je Branislav Prohaska, koordinator takmičenja Najbolje vino Banata.

Kulturni centar Zrenjanina i Klub vina godinama godinama sarađuju a direktor Kulturnog centra izrazio je zadovoljstvo što je upravo ta saradnja ove godine rezultirala festivalom vina.

Pored dela koji ima manifestacioni  karakter biće organizovana i stručna predavanja koja će biti namenjena učenicima Poljoprivredne škole i proizvođačima vina. Jedan od predavača biće prof.dr Branislav Vlahović sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu.

Internacionalni banatski festival vina biće održan 6. marta u hali sportova „Medison“ sa početkom u 11 časova. Nakon kulturno–umetničkog programa slede stručna predavanja, a od 14:30 proglašenje pobednika takmičenja „Najbolje vino Banata“. Ulaznica koja košta 200 dinara podrazumeva nepovratnu degustacionu brendiranu vinsku čašu namenjenu javnoj degustaciji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here