Potpisan ugovor o izradi tehničke dokumentacije za rekonstrukciju vodovodne mreže

0
255

Izradom tehničke dokumentacije za rekonstrukciju 19 kilometara vodovodne mreže u pet naselja u Zrenjaninu, a koja je poverena JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin i beogradskoj inženjering firmi „Beoekspert dizajn“ počela je prva faza rekonstrukcije vodovodne mreže u gradu.

20. januara potpisan je ugovor o izradi tehničke dokumentacije za rekonstrukciju vodovodne mreže u gradu Zrenjaninu, tačnije u 5 njegovih naselja, između Grada Zrenjanina i JKP „Vodovod i kanalizacija“ Zrenjanin i firme „Beoekspert dizajn“ iz Beograda. Tehnička dokumentacija treba da predvidi upotrebu najsavremenijih materijala i opreme, kao i tehnička rešenja koja će garantovati kvalitet, pouzdanost i trajnost prilikom eksploatacije i održavanja mreže. Rekonstrukcija vodovodne mreže je obiman i složen posao pogotovo kada se uzme u obzir da dužina primarne vodovodne mreže u gradu iznosi oko 300 kilometara i da je, u proseku, starija od 30 godina.

Rekonstrukcija vodovodne mreže u gradu je projekat od izuzetnog značaja za kvalitet celokupnog vodosnabdevanja u gradu, ali je u pitanju i jedan obiman, složen i finansijski zahtevan posao. Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže počeće nakon završetka izrade tehničke dokumentacije i pribavljanja neophodnih dozvola.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here