Predsednik Vučić: Borba protiv korona virusa na osnovu stavova struke

0
127

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je izjavio danas posle sastanka sa predstavnicima svih zdravstvenih i drugih institucija u Srbiji koje učestvuju u borbi protiv koronavirusa da se sve odluke usmerene na borbu protiv ovog virusa donose na osnovu stavova najstručnijih ljudi, a ne političara.

Predsednik Srbije je, na vanrednoj konferenciji za štampu posle sastanka državnog vrha, vlade i svih nadležnih ljudi u sistemu, rekao da je u ovom trenutku za dvanaest lica u Srbiji potvrđeno da je zaraženo korona virusom. Kako je objasnio, sve što je  rečeno na prvoj konferenciji za novinare ukazujući na neophodnost ozbiljnog i odgovornog pristupa, ali i poziv građanima da ne paniče i ne pokazuju strah pokazalo se u potpunosti opravdanim.

Predsednik Vučić je istakao i da je jedan od problema zaštita zdravstvenih radnika u našoj zemlji, navodeći primer koji je zabeležen u Kikindi.

Inače od pоslеdnjеg izvеštаја Instituta za javno zdravlje Batut, dо 8 čаsоvа, 11.03.2020. gоdinе, tеstirаni su uzоrci trinaest оsоbа оd којih је sеdаm bilо pоzitivnih i šеst nеgаtivnih nа nоvi коrоnа virus.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here