Ministar Vulin položio venac na spomen obležje ispred KBC “Dragiša Mišović”

0
139

Ministar odbrane Aleksandar Vulin položio je danas venac na spomen-obeležje ispred KBC „Dragiša Mišović“, u znak sećanja na pogibiju gardista i pacijenata u tom objektu tokom NATO agresije 1999. godine.

Na današnji dan, pre 21 godinu, započeta je NATO agresija na našu zemlju. Ministar odbrane Aleksandar Vulin nakon ceremonije polaganja venaca na spomen-obeležje ispred KBC „Dragiša Mišović“ istakao je da je NATO agresija bila poslednji veliki i nažalost nekažnjeni zločin u 20. veku.

Vulin je naglasio da smo kao i pre 21 godinu i danas suočeni sa pretnjom fizičkog nestanka.

Na mestu stradanja vojnika Gardijske brigade, ispred bolnice „Doktor Dragiša Mišović“, u delegaciji Vojske Srbije bili su i komandant Garde general-major Milomir Todorović, načelnik Uprave za ljudske resurse brigadni general Savo Iriškić i načelnik Uprave vojne policije brigadni general Rajko Milovanović.

NATO agresor bombom je pogodio bolnicu u Beogradu, kada je poginulo sedam pripadnika Garde i tri pacijenta. Polaganjem venaca ispred KBC „Dragiša Mišović“ obeležena je godišnjica početka NATO agresije na našu zemlju, koja je započela na današnji dan pre 21 godinu. Dan sećanja na stradale u NATO agresiji obeležava se danas u komandama, jedinicama i ustanovama Vojske Srbije, a pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije polaganjem venaca uključiće se u obeležavanje Dana sećanja i na lokalnom nivou.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here