Radno vreme JKP “Čistoća i zelenilo” tokom vanrednog stanja

0
291

Tokom vanrednog stanja Javno komunalno preduzeće“Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin radiće sa strankama organizaciju pogreba, ugovaranje usluga, prodaju pogrebne opreme i prateće komunalne poslove: RADNIM DANIMA od 7 časova do 15 časova, SUBOTOM od 7 časova do 15 časova i  NEDELJOM od 8 časova do 15 časova.

ZA SLUČAJ NASTUPANJA SMRTI, radi prevoza posmrtnih ostataka, organizovano je dežurstvo na telefonima – 066/8660 300 neprekidno, BEZ OBZIRA NA UVEDEN POLICIJSKI ČAS, svi građani i stranke kojima je potrebna bilo kakva informacija mogu se javiti na telefone – 023/561 473 i 066/8660 300 za slučaj smrti dok su za pisanu komunikaciju, sve podneske i slične dokumente na raspolaganju tel/faks 023/542 906 kao i adresa elektronske pošte pogrebno@jkpciz.co.rs , office@jkpciz.co.rs

Na gradskim grobljima u Zrenjaninu preduzete su sve higijenske i sanitarne mere zaštite građana i zaposlenih od moguće zaraze ili prenosa korona virusa.

Javno komunalno preduzeće “Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin, napominje da je prema Zaključku Vlade Republike Srbije, OGRANIČENO OKUPLJANJE građana na JAVNIM, OTVORENIM I ZATVORENIM PROSTORIMA tako da rastojanje između lica MORA BITI NAJMANJE 2m, kao i da NA POVRŠINI OD 4m2 NE MOŽE BITI VIŠE OD JEDNOG LICA. Preduzeće sprovodi sve opšte, posebne i vanredne mere koje se odnose na higijensku sigurnost objekata i lica, a tokom sahrane obezbeđena je mogućnost dezinfikovanja ruku.

JKP ČISTOĆA I ZELENILO sugeriše strankama da je neophodno smanjiti broj lica koja prisustvuju na sahrani i da je važno pridržavati se radnog vremena groblja kao i da je izričito zabranjeno tokom vanrednog stanja organizovati okupljanja većeg broja lica oko grobnog mesta, naručito uz iznošenje hrane ili pića. Obaveštenje se odnosi i na sva naseljena mesta gde ovo preduzeće obavlja sahranjivanja.

Ulazak u poslovne objekte Javno komunalnog preduzeća“Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin se odvija na način da se ne stvara red ili gužva: U svakom poslovnom objektu uslužuju se najviše 2 osobe. Nakon što se oslobodi pristup zaposlenom, dozvoljeno je da uđe naredna stranka. Građanima se sugeriše da koriste mogućnost plaćanja putem platnih kartica.
Ukoliko imaju potrebu, u poslovnim objektima mogu dezinfikovati ruke, naročito za gotovinsko plaćanje

Navedene mere preduzimaju se kako bi se zaštitili građani i zaposleni u Javnom komunalnom preduzeću“Čistoća i zelenilo“ Zrenjanin. Ukoliko u predstojećem periodu budu iznete nove vanredne mere vezane za zaštitu od zaraze i prenosa zaraze korona virusom, građani će blagovremeno biti obavešteni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here