Stigla pomoć iz Turske

0
175

Ministar odbrane, Aleksandar Vulin, i ambasador Turske u Srbiji, Tandžu Bilgič, dočekali su na aerodromu “Nikola Tesla” u Beogradu pomoć u vidu opreme za borbu protiv koronavirusa, koju je Turska uputila Srbiji.

Pomoć, koju je Republika Turska uputila Republici Srbiji u vidu opreme za sprečavanje posledica pandemije COVID-19, isporučena je danas na Aerodromu “Nikola Tesla”. Turski vojni avion, kojim je pomoć dopremljena, dočekali su ministar odbrane Aleksandar Vulin i ambasador Republike Turske u Srbiji Tandžu Bilgič. Vulin je, u ime predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izrazio zahvalnost predsedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoganu na velikodušnoj pomoći, koja je, kako je istakao, stigla u pravo vreme. On je tom prilikom poručio da će Srbija umeti da pamti ko joj je pomogao i ko je bio uz nju, kao i da će svoju buduću politiku usmeravati u skladu sa takvim činjenicama.

Bilgič je izrazio saučešće zbog građana Srbije koji su u ovom teškom periodu izgubili živote i poželeo da iz ove krize Srbija izađe sa najmanjom mogućom štetom.

Donacija iz Turske sadrži različita medicinska sredstva, uključujući 100.000 zaštitnih maski, 2.000 zaštitnih odela i  1.500 testova za COVID-19.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here