NSZ uredno obavlja sve aktivnosti elektronskim putem

0
104

Nacionalna služba za zapošljavanje i u uslovima vanrednog stanja omogućava podnošenje zahteva za finansiranje svih programa zapošljavanja po raspisanim javnim pozivima.

Interesovanje građana koji traže posao, kao i poslodavaca koji posao nude je veliko, a sve prijave se podnose elektronskim putem.

Kod programa stručne prakse, novog zapošljavanja i programa samozapošljavanja za nezaposlena lica, zabeleženo je najveće interesovanje poslodavaca, a podaci ukazuju da je od uvođenja vanrednog stanja preko 3200 poslodavaca podnelo zahtev za učešćce u merama aktivne politike zapošljavanja, kao i da je preko 2000 nezaposlenih lica popunilo i poslalo zahteve za subvenciju za samozapošljavanje.

Do sada je pozitivnim rešenjima i odlukama 1400 poslodavaca uključeno u programe obuka i zapošljavanja za oko 2000 lica, od kojih je 150 osoba sa invaliditetom.

Nacionalna služba za zapošljavanje  uredno i redovno proverava da li su poslodavci otpuštali svoje radnike od uvođenja vanrednih mera u Republici Srbiji.

Sve šire informacije koje su potrebne građanima, mogu se pronaći na sajtu nsz.gov.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here