Od poslednjeg izveštaja do danas do 15 časova u Srbiji su testirani uzorci 2.880 osoba, od kojih je 408 bilo pozitivno na koronavirus, dok je pet osoba preminulo od posledica izazvanih zarazom ovim virusom.

Ministar zdravlja u Vladi Republike Srbije Zlatibor Lončar saopštio je da su od poslednjeg izveštaja do danas do 15 časova testirani uzorci 2.880 osoba, od kojih je 408 bilo pozitivno, dok je pet osoba preminulo. Lončar je na redovnoj konferenciji za novinare u Palati Srbija izneo podatak da je do danas hospitalizovano 2.245 pacijenata, na respiratoru se nalazi 128 obolelih, pri čemu je u poslednja 24 časa pet osoba skinuto sa mehaničke ventilacije.

Ministar je istakao da je epidemiološka situacija u Srbiji pod kontrolom, osim u Nišu i Požarevcu, a Beograd je na nivou na kojem je bio i do sada. On je ocenio da današnji rezultati nisu loši i da je ohrabrujuće to što je manje pacijenata na respiratoru, što je, kako je istakao, izuzetno bitno. Lončar je poručio da sadašnje stanje ne sme da nas zavara jer se može preokrenuti za dan, kako nabolje, tako i nagore, poručivši da to kako će dalje izgledati situacija jedino zavisi od toga kako budemo poštovali mere koje preporučuje struka.