Novinar Željko Pantić o nastanku infekcije Kovid-19 u Kini

0
257

Kina spada u tri najveće svetske sile. Pre nekoliko meseci Kina je postala žarište novog virusa, koji je, po nekim saznanjima nastao u laboratoriji kineskih naučnika. Šta je pozadina ove zdravstvene situacije i da li je sve isplanirano od strane kineskih moćnika i uticajnih političara?

Pandemija izazvana infekcijom Kovid 19 je zahvatila gotovo celu planetu. Malo je zemalja koje nisu zahvaćene novim virusom, a pitanja  za naučnike i lekare o tome kako je uopšte došlo do pojave opasnog virusa, su svakodnevna. Odakle je sve krenulo i kojim potezom je sve izazvano? Na mnoga pitanja stručnjaci iz oblasti epidemiologije nemaju odgovor nego imaju samo pretpostavku.

Novinar Željko Pantić izneo je svoja saznanja o virusu koji je nastao u Kini. Upitali smo našeg sagovornika kakav je status Kine kao svetske sile, uzimajući u obzir da je Kina do sada pomogla novčanim donacijama mnogim državama. Kojim se teorijama vode ekonomski i politički analitičari ove situacije u svetu?

Kineski stručnjaci, lekari i naučnici uspevali su da neverovatnom brzinom spreče dalje širenje zaraze, gde je sve i počelo.  Kakva su predviđanja kad je u pitanju svetska ekonomija, privreda, ali i prevlast Kine nad ekonomskom situacijom, pojasnio je Željko Pantić.

Kada su u pitanju ambicije Kine kao moćne svetske sile, postoje brojne zagonetke, a zaista malo odgovora za javnost. Sloboda kretanja ljudi u više od 200 zemalja je ograničena, zaraza se širi, broje se preminuli i novooboleli. Zdravlje se čuva koliko je to moguće, ali niko ne može da garantuje da će se svetska populacija spasiti od Korona virusa u narednom periodu i da će širenje virusa da se zaustavi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here