Lepomir Bakić o predrasudama vezanim za bodibilding

0
414

Vrhunski bodibilder Lepomir Bakić pojasnio je za gledaoce KTV televizije koliko je predrasuda prisutno u našem društvu kada je u pitanju bodibilding.

Bodibilder Lepomir Bakić se ovim sportom bavi od svoje 16. godine. Za njega je bodibilding umetnost građenja tela postupnim stimulacijama mišića kroz pravilnu ishranu, trening sa opterećenjem, suplementaciju i odmor. 2005. godine postao je juniorski šampion Srbije i Crne Gore u bodibildingu, a 2013.godine osvojio je titulu Mistera univerzuma i proslavio Srbiju u svetu. Upitali smo poznatog sportistu kakvo je stanje svesti u Srbiji prema ovom sportu i da li naše društvo razume bodibilding i njegove odlike.

Izgradnja tela ili ,poznatije rečeno bodibilding, je sport u kom je cilj da se telesna figura izvaja do određenih savršenih i traženih mera. Kao u svakom sportu, i u ovom se iziskuje ogroman trud i dugogodišnja posvećenost. Jedan od najpoznatijih predstavnika ovog sporta i stila života jeste čuveni glumac Arnold Švarceneger, koji je taj trend izgradnje tela podigao na najviši nivo i zahvaljujući tome izgradio i svoju glumačku karijeru. Ne bave se samo muškarci bildovanjem tela, žene su gotovo jednako prisutne u bildovanju i takmičarskom isticanju svojih figura. Danas žene mogu da se takmiče u „bikini“ kategoriji, „fitnes“ kategoriji“, „estetskoj“ i „bodibilding“ kategoriji. Ovaj sport nosi mnoge pogrešne sudove i zaključke, a najveći kritički stav se šalje prema korišćenju doping elemenata. Bodibilding kao sport još uvek je nedovoljno prihvaćen u našem društvu. Poznato je da smo okruženi predrasudama o bavljenju telom na ovaj način i da se na ovaj sport gleda kao na nužno nasilno ponašanje i opterećenost fizičkom pojavom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here