Zorana Mihajlović posetila je laboratoriju sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta

0
148

Zorana Mihajlović posetila je laboratoriju sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta, zajedno sa generalnim direktorom Kineskih železnica za Srbiju, Hu Sjaojungom.

Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović posetila je laboratoriju sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta, zajedno sa generalnim direktorom Kineskih železnica za Srbiju, Hu Sjaojungom. Zorana Mihajlović je izjavila da je ova laboratorija mozak buduće brze pruge i da će najmodernija tehnologija upravljati ovom prugom. Hu Sjaojung je rekao da ova laboratorija poseduje najviše standarde koji zadovoljavaju evropske standarde, kao i da će pre ugradnje svih materijala u procesu izgradnje brze pruge, sve biti testirano i provereno u skladu sa planovima projekta.

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je iskoristila današnju posetu da objavi i da se planira završavanje desnog koloseka na deonici do Stare Pazove, a da će cela ta deonica biti završena do kraja ove godine. Takođe je rekla da krajem avgusta sledeće godine može da se očekuje prevoz od Beograda do Novog Sada brzim vozom koji će dostizati brzinu od 200 km na sat. U narednoj godini planira se izgradnja brze pruge Beograd-Niš, kada se budu stabilizovali ovogodišnji radovi na putevima Srbije.

Zorana Mihajlović se zahvalila kineskom narodu na pruženoj pomoći tokom epidemije korona virusa, istakavši da Narodnu Republiku Kinu i Republiku Srbiju povezuju veliko prijateljstvo, ljubav i partnerska saradnja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here