SRS zahteva ravnomerno prisustvo svih učenika na izborima u medijima

0
140

Srpski radikali ističu da je 21. jun prihvatljiv datum za održavanje izbora jer će do tog dana biti dovoljno vremena za obavljanje svih izbornih radnji sa kojima se stalo uvođenjem vanrednog stanja. S obzirom da neće biti moguće održavanje uobičajenih predizbornežih skupova, Srpska radikalna stranka apeluje na ravnomerno prisustvo svih učesnika na izborima u medijima, posebno elektronskim sa nacionalnom frekvencijom.

U saopštenju generalnog sekretarijata Srpske radikalne stranke navodi se da je na sastanku predstavnika političkih partija sa predsednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem povodom ukidanja vanrednog stanja, zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Aleksandar Šešelj izneo stav da je 21. jun 2020. godine za održavanje izbora prihvatljiv zato što ispunjava uslov za obavljanje svih izbornih radnji sa kojima se stalo uvođenjem vanrednog stanja.

Šešelj je upozorio da će izborna kampanja za ove izbore biti specifična i da svi učesnici na izborima pre svega moraju da vode računa o zdravlju naroda i preporukama zdravstvenog kriznog štaba. S obzirom da neće biti moguće održavati uobičajene predizborne skupove, Šešelj je apelovao na ravnomerno prisustvo svih učesnika na izborima u medijima, posebno elektronskim sa nacionalnom frekvencijom. “Izveštavanje sa jučerašnjeg sastanka upozorava da će predstavnici vlasti imati ogromnu prednost, što, posebno u ovim okolnostima, ne bi smelo postati pravilo” ističu radikali. Srpska radikalna stranka obaveštava javnost da na sastanku nije postignut nikakav dogovor o overi potpisa podrške birača od strane organa jedinica lokalnih samouprava i ističe da to po zakonu nije moguće, te da svi koji žele da učestvuju u izborima potpise mogu overavati isključivo pred javnim beležnicima. Ukidanje vanrednog stanja podrazumeva ponašanje svih nadležnih organa isključivo u skladu sa propisima. Kako se u saopštenju navodi srpski radikali nisu učestvovali na sastanku sa predsednikom Republike kada se odlučivalo o uvođenju vanrednog stanja zato što nisu želeli svojim prisustvom da daju legitimitet nelegalnoj odluci koju je morala doneti Narodna skupština Republike Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here