Predsednik Dveri, Boško Obradović i simpatizeri stranke blokirali su danas ulaz u Narodnu skupštinu Republike Srbije i napali poslanike Marijana Rističevića, Milovana Drecuna i Žiku Gojkovića, kao i ministra Zlatibora Lončara. Ovaj incident osudili su predsednica skupštine Maja Gojković i predsednik republike Aleksandar Vučić.

Predsednik Dveri Boško Obradović, nekoliko poslanika i simpatizeri stranke blokirali su danas uoči početka sednice skupštine stepenište na ulazu u Dom Skupštine Srbije ne dovoljavajući poslanicima da uđu u skupštinsko zdanje.  Oni su nosili transparente „Dole vlada“, „Da li korona zavisi od izbora?“, „ne može Đurđevdan, ali izbori mogu“ i druge, nosili su zastave Srbije i stranačka obeležja duvajući u pištaljke i dovikujući da je predsednik Vučić izdao Kosovo. Oni su napali poslanike Marijana Rističievića i Milovana Drecuna, kao i ministra Zlatibora Lončara i predsednika POKS-a Žiku Gojkovića. Incident ispred Narodne Skupštine najpre je osudila predsednica skupštine Maja Gojković.

Maja Gojković pozvala je tužilaštvo, policiju i sudstvo, kao i druge nadležne organe Republike Srbije da reaguju na današnji događaj i na neprimereno ponašanje i napad na narodne poslanike i Skupštinu Republike Srbije. I predsednik Srbije Aleksandar Vučić oštro je osudio današnje događaje ispred Narodne skupštine i pozvao građane Srbije da budu jedinstveni u osudi današnjeg incidenta ispred skupštinskog zdanja.

Danas je inače održana druga sednica Prvog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2020. godini, a na dnevnom redu je bio Predlog zakona o izmeni i dopuni Zakona o izboru narodnih poslanika, Predlog zakona o izmeni Zakona o lokalnim izborima, Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, koje je podnela Vlada i Predlog odluke o izmenama Odluke o razrešenju i imenovanju članova i zamenika članova Republičke izborne komisije, koji je podnela Poslanička grupa Socijalistička partija Srbije.