Svetski dan Crvenog krsta obeležen prijemom za volontere

0
70

Povodom Svetskog dana Crvenog krsta za volontere gradske organizacije upriličen je prijem u gradskoj kući. Predstavnici lokalne samouprave zahvalili su aplauzom volonterima na angažovanju tokom vanrednog stanja i poklonili im majice i zaštitne maske.

Povodom Svetskog dana Crvenog krsta, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, zajedno sa pomoćnicima gradonačelnika Draganom Ćapinom, Duškom Radišićem i Simom Salapurom, ugostio je danas volontere Crvenog krsta koji su bili angažovani na pružanju pomoći tokom vanrednog stanja.

Pozdravljajući ih, zamenik Santovac, čestitao im je i zahvalio na svemu što su učinili, posebno tokom prethodnih nedelja. “Uradili smo mnogo toga i time uspeli da stvorimo sredinu sa malim brojem zaraženih lica u odnosu na druge gradove. Moram naglasiti da bez vas to ne bismo postigli. Mnogo ste radili i pomagali, ne samo nama, već i ljudima kojima je pomoć bila potrebna. Na današnjoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije doneli smo neke od zaključaka, u našem gradu zabeleženo je dvadeset pet lica zaraženih koronavirusom, a bilo bi ih sigurno više da nije bilo donetih mera, disciplinovanog ponašanja naših sugrađana i vas koji ste radili i u delu pakovanja i podele paketa pomoći za naše najstarije i sugrađane koji su u lošoj materijalnoj situaciji” rekao je između ostalog Santovac.

Naglasio je i da je vanredno stanje završeno, da se svi vraćamo normalnom životu i svakodnevnim aktivnostima, ali da se i dalje mora voditi računa o bezbednosti “Drago mi je što ste danas, kada se obeležava Svetski dan Crvenog krsta, ovde sa nama, a to je ujedno i prilika da izrazimo veliku zahvalnost, vaša pomoć bila je zaista značajna za sve, hvala vam na tome i nadam se da ćemo i ubuduće dobro sarađivati” poručio je Santovac.

Sekretar Crvenog Krsta Zrenjanin, Aleksandra Tanasijević zahvalila se na prijemu i ukazala da su volonteri proveli pedesetak dana na terenu. “Pokazali smo da je Crveni krst uvek tu kada je teško, a naša snaga je u ovim mladim ljudima” rekla je ona. Rekla je i da je za sve njih ovo vanredno stanje bilo nova situacija, ali da su vodili računa o svojoj i bezbednosti svih ostalih sa kojima su se susretali i da, na sreću, među volonterima nije bilo zaraženih. “Veliki posao je za nama, pomogli smo velikom broju ljudi. Volonteri Crvenog krsta bili su „inicijalna kapisla“ za sve druge, a radujemo se što su nam se u pružanju pomoći pridružili i zrenjaninski sportisti i drugi koji su to želeli” rekla je Tanasijević.

Na današnjem prijemu uručene su im majice i zaštitne maske, a zahvalnost volonterima gradski čelnici izrazili su i velikim aplauzom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here