Prekršajni sud u Zrenjaninu doneo je presudu kojom se Mirko Krlić, predsednik Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Republike Srbije osuđuje na novčanu kaznu od 25.000 dinara jer je vređanjem glavnog i odgovornog urednika lista „Zrenjanin“ Dalibora Bubnjevića narušio javni red i mir.

Osnovni sud u Zrenjaninu doneo je 5. marta presudu kojom se Mirko Krlić, predsednik Odbora za kulturu i informisanje Narodne skupštine Srbije i potpredsednik Gradskog odbora Srpke napredne stranke u Zrenjaninu, obavezuje da Daliboru Bubnjeviću, glavnom i odgovornom uredniku lista „Zrenjanin“ isplati 300.000 dinara. U obrazloženju se navodi da je Mirko Krlić tokom manifestacije „Hercegovačko sijelo“ najpre pretio, a potom i udario Dalibora Bubnjevića, koji je zbog toga pretrpeo strah maksimalnog intenziteta, kao i bojazan za svoj život i zdravlje i nije mogao da obavlja svoje radne zadatke ni u listu „Zrenjanin“ ni kao sudski veštak. Bubnjević je povodom ovog događaja podneo krivičnu prijavu protiv Mirka Krlića za krivično delo ugrožavanje sigurnosti, ali kako tužilaštvo nije u Krlićevim radnjama prepoznalo elemente krivičnog dela krivična prijava je odbačena, a tužilaštvo je protiv njega podnelo zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Prekršajni sud u Zrenjaninu doneo je presudu kojom se Mirko Krlić osuđuje na novčanu kaznu u iznosu od 25.000 dinara jer je odgovoran što je 30. marta 2018. godine u hotelu „Vojvodina“ narušavao javni red i mir tako što je u više navrata tokom večeri vređao oštećenog Bubnjević Dalibora čime je počinio prekršaj iz člana 9, stav 1. Zakona o javnom redu i miru.