Rasim Ljajić: Šteta po turizam u Srbiji ogromnih razmera

0
150

Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je danas da je šteta po turizam u Srbiji ogromnih razmera i da samo domaći turizam može donekle da umanji gubitke koji su se dogodili na ovom polju.

Ljajić je izneo poređenje sa drugim državama i osvrnuo se na gubitak u resursu turizma, koji je bio obustavljen zbog korona virusa i zatvaranja granica.

Ono što je novo, a odnosi se na građane Srbije i domaći turizam je mogućnost koja je pružena studentima u Srbiji. Studenti će moći da koriste vaučere za odmor u Srbiji, ali ne u mestu gde studiraju i u mestu prebivališta, kako ne bi došlo do zloupotrebe vaučera, rekao je ministar turizma. Rasim Ljajić je ovom prilikom dodao da postoji još jedna novost u vezi sa uslovima za dobijanje vaučera, koja se odnosi na iznos mesečne zarade građana. Ubuduće će svi građani koji imaju manju platu od 70.000 dinara moći da se prijave za dobijanje turističkih vaučera u Republici Srbiji, a do sada je ta granica bila 60.000 dinara, izjavio je Ljajić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here