Ministar Vulin sastao se danas sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke

0
100

Ministar odbrane Aleksandar Vulin se sastao sa ambasadorom Savezne Republike Nemačke, Tomasom Šibom. Tema sastanka bila je podrška Oružanih snaga SR Nemačke Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije u mirovnim misijama i multinacionalnim operacijama pod okriljem Evropske Unije, kao i saradnja u oblasti odbrane.

Na početku sastanka ministar Vulin zahvalio je za podršku Oružanih snaga Nemačke u realizaciji povratka pripadnika Vojske Srbije nakon četvoromesečnog angažovanja u Vojnoj operaciji pomorskih snaga Evropske unije u Somaliji. Na sastanku je iskazan veliki značaj partnerstva Srbije sa Oružanim snagama Nemačke, u okviru zajedničkog učešća pripadnika dve vojske u misiji u Maliju.

Ambasador Šib je pohvalio mere koje je Republika Srbija sprovela u pripremama i suzbijanju širenja korona virusa. Naglasio je da su nemački privrednici koji su investirali u Srbiju veoma zadovoljni reakcijom i programom Vlade Srbije u očuvanju radnih mesta i pomoći privrednim subjektima. Sagovornici su izrazili zadovoljstvo razvijenim bilateralnim odnosima između Srbije i Nemačke, posebno u oblasti odbrane i istakli posvećenost oružanih snaga dveju zemalja zajedničkim ciljevima u pružanju doprinosa očuvanju međunarodnog mira i bezbednosti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here