Novac svih građana postao je droga gradskim moćnicima

0
3402

OTKRIVAMO: Odakle političarima lokali u Aviv parku i ko je vlasnik restorana Kovač i Babatovo.

Novac u gradskoj kasi Zrenjanina lokalnim predstavnicima Srpske napredne stranke postao je „droga“, bez koje se ne može. Neprekidno se iz gradskog budžeta od strane Gorana Kneževića, Nenada Karapandže i Čedomira Janjića otima novac svih građana.

Dok građani jedva krpe kraj sa krajem i razmišljaju kako da plate račune od meseca do meseca, predstavnici lokalne vlasti ne razmišljaju o tome i ne zanima ih što građani imaju te probleme.

Najveći problemi koji predstavnici vlasti imaju kad ustanu ujutru su koji će specijalitet pojesti, koje vrhunsko piće popiti i koji posao smisliti kako bi ukrali što više para.

Mozak za mutne poslove u Zrenjaninu je kum ministra privrede Gorana Kneževića, Nenad Karapandža koji ne preza ni od čega, u svakom poslu mora da uzme procenat, koji posle deli po zasluzi, naravno, kumu ide najveći deo.

Jedan od poslova u kojem je uzet veliki procenat je i gradnja Aviv parka a o tome svedoči u ekskluzivnoj ispovesti David Dimkić, desna ruka Gorana Kneževića i nekadašnji načelnik Odeljenja za poslove privrede i finansija i pomoćnik gradonačelnika za finansije, koji tvrdi da lokale koje poseduju Goran Knežević, Nenad Karapandža i Darko Bađok potiču od reketa:

Svi Zrenjaninci se sećaju restorana „Dva štapića“ koji je radio u prostoru današnjeg kafe restorana Bakata. Darko Bađok, istaknuti član Srpske napredne stranke u Zrenjaninu nije dugo opstao u ovom poslu, dok se to ne može reći za njegovog političkog ortaka Nenada Karapandžu. Neformalni vođa grada kao vlasnik restorana Kovač u Aviv parku i restorana Babatovo na Tisi, daleko duže opstaje u vodama ugostiteljskog biznisa.

Aleksandar Farkaš jedan od glavnih operativaca Srpske napredne stranke u ekskluzivnoj ispovesti prepričava razgovor sa Goranom Kneževićem i potvrđuje da je Nenad Karapandža zapravo vlasnik restorana Kovač i Babatovo.

Pljačka gradske kase poprimila je ozbiljne razmere i to primete svi građani, i zbog toga su svi unutar kriminalnog kartela sa razlogom zabrinuti.

U ekskluzivnoj iskrenoj ispovesti Aleksandar Farkaš svedoči o zabrinutosti prvog čoveka kartela, Gorana Kneževića za svog kuma po ženskoj liniji, Nenada Karapandžu.

Nenad Karapandža svojevremeno istaknuti prodavac štofa i tekstila sa završenom srednjom trogodišnjom školom, kroji sudbinu svih Zrenjaninaca. Upravo zbog Gorana Kneževića i njegovog kuma upropašteni su životi mnogih sugrađana u poslednje dve decenije, koliko dugo i traje njihov politički uticaj. Jedini i najveći problem aktera kriminalnog kartela je taj što su ubeđeni da će njihov politički uticaj biti prisutan konstantno i da nikada neće odgovarati za kriminalna dela koja su počinili i koja čine iz dana u dan.

O svemu tome svedoči Aleksandar Farkaš u iskrenoj ispovesti, naglasivši da je savetovao Nenada Karapandžu da sredi vlasničku strukturu u poslovima iza kojih stoji jer neće zauvek biti na vlasti, kao i da će čovek na koga se vodi posao imati problem jer sutra neće moći da dokaže odakle mu novac za sve to.

Pored mnogih priča oko poslova iza kojih stoje zrenjaninski vlastodršci tu je još jedna zanimljiva oko kupovine medijske kuće Santos. Lično Goran Knežević u snimku do kojeg je ekipa KTV televizije došla objašnjava da je njihova politika da imaju svoju medijsku kuću i da pritiscima u vidu ekonomskog slabljenja ugase ostale medijske kuće.

Jedan deo politike Gorana Kneževića je realizovan, kupili su medijsku kuću Santos, drugi deo ako se realizuje ekonomskim slabljenjem i gašenjem televizije KTV, građani Zrenjanina imaće priliku da se truju lažnim informacijama o uspesima Srpske napredne stranke, Gorana Kneževića i njegove družine. Situacija bi tada bila kao što je u Severnoj Koreji, a možda i gora.

Aleksandar Farkaš i sam u ekskluzivnoj ispovesti svedoči o kupovini medijske kuće Santos i o ubrizgavanju budžetskih sredstava koje preko Santosa izvlače za svoj džep.

Televizija KTV je došla u posed dokumenta koji potkrepljuje ispovest Aleksandra Farkaša da predstavnici Srpske napredne stranke ubrizgavaju sredstva medijskoj kući Santos. Na izvodu banke Inteza može se videti da je državno javno preduzeće autoprevoz Kikinda prebacilo na račun Santosu 500.000,00 dinara, a da televizija Santos nije uradila baš ništa za taj novac.

Pogubna politika Gorana Kneževića, Nenada Karapandže i Čedomira Janjića utiče na život svih građana Zrenjanina. Mnogi naši sugrađani su zbog toga napustili Zrenjanin i potražili bolji život van granica naše zemlje. Ukoliko se nastavi njihov trend pljačkanja bez reakcije policije i tužilaštva, od Zrenjanina uskoro neće ostati ni kamen na kamenu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here