Penzionerima uplaćeno 100e, a počeo sa radom i call centar za prijavu ostalih građana

0
650

Danas je za približno 950.000 primalaca penzija počela uplata 100 evra jednokratne pomoći, a od danas je počeo da radi i kontakt centar putem kog ostali punoletni građani mogu da se prijave za ovu pomoć. Broj call centra je 0800 101 100.

Ministar finansija u Vladi Republike Srbije Siniša Mali izjavio je da je danas za približno 950.000 primalaca penzija počela uplata 100 evra jednokratne pomoći, te da će oni svoj novac već sutra moći da podignu u svojim bankama. Mali je objasnio da nakon isplate penzionerima kreće sukcesivna isplata i korisnicima novčane socijalne pomoći, uz napomenu da je reč o ukupno dva miliona ljudi. Prema njegovim rečima, primaocima penzija, koji prethodno nisu imali otvorene tekuće račune, već su novac primali na kućnu adresu, otvoreni su jednokratni namenski računi u Banci Poštanska štedionica, a novac će moći da podignu u najbližoj pošti.

On je saopštio da je od danas počeo da radi kontakt-centar, tako da ostali punoletni građani, pozivanjem broja 0800 101 100, mogu da ostvare pravo na pomoć od 100 evra, kao i elektronskim putem na veb-adresi idp.trezor.gov.rs.

Ministar je naglasio da će isplata i za sve ostale građane Srbije ići sukcesivno, te da će do prve nedelje juna biti isplaćena svima, mnogo ranije nego što je prethodno bilo najavljeno. On je podsetio na to da je ostavljen rok da se svi prijave do 5. juna, a da bi proces isplate celog iznosa za sve trebalo da bude završen najkasnije dva dana nakon tog roka.

“Kontakt-centar je noćas pušten u rad i već od jutros imamo 1.711 prijava” precizirao je Mali i dodao da je impresioniran cifrom od 3.080.000 građana koji su se od srede prijavili preko elektronske aplikacije. Prema njegovim rečima, kada se na taj broj doda i još dva miliona građana za koje isplata kreće već danas, onda se dolazi do broja od pet miliona ljudi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here