Zoran Živković o izborima

0
132

“Ja mogu da razumem da neki žele da imaju apsolutnu vlast, ali neka to bude prava apsolutna vlast, demokratstka vlast i neka ne uništavaju medije, protivnike, institucije i bilo šta što je zdravo u našoj zemlji” rekao je u izjavi za KTV televiziju predsednik Nove stranke Zoran Živković.

Uvođenje vanrednog stanja prekinulo je predizbornu trku sve do njegovog ukidanja. Izbori su zakazani za 21. jun, a predizborne radnje su nastavljene. Ukidanje vanrednog stanja nije donelo relaksaciju na političkoj sceni u Srbiji. Političari su počeli sa štrajkom gladju, došlo je i do sukoba na ulasku u Skupštinu. Da li postoje fer uslovi i kakvu predizbornu kampanju očekuje pitali smo predsednika Nove stranke, Zorana Živkovića.

Predsednik Nove stranke Zoran Živković izjavio je, kada je u pitanju datum održavanja izbora, da je na sastanku kod predsednika Republike Aleksandra Vučića predložio da se izbori održe krajem avgusta, tačnije 30. avgusta, ali da je ipak odlučeno da to bude 21. jun. “Ne mislim da je to dobar datum, moj predlog je bio 30. avgust, jer smatram da bi to bilo sasvim dovoljno vremena da se vidi kako će se razvijati situacija u vezi epidemije” rekao je Živković. Nova stranka i Zelena stranka potpisale su koalicioni sporazum o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima, pod sloganom “Nek maske padnu”. Predsednik Nove stranke Zoran Živković rekao je da se nada da će se stovriti zdravstveni uslovi da se ne nose maske, ali da je slogan upućen “kvazipolitičarima koji iza tragikomičnih maski predstavljaju institucije”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here