Predsednik Srbije Aleksandar Vučić priredio je danas prijem za lekare i medicinske sestre iz cele Srbije koji su bili angažovani u Kovid bolnicama, i zahvalio im na svemu što su učinili tokom borbe protiv virusa Kovid 19 i na svakom spasenom životu istakavši da će oni zauvek ostati junaci naše zemlje i heroji otadžine.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić priredio je prijem za lekare i medicinske sestre iz cele Srbije koji su bili angažovani u Kovid bolnicama, i zahvalio im na svemu što su učinili tokom borbe protiv virusa Kovid 19 i na svakom spasenom životu. „Vi kojih nikada nije bilo dovoljno uspeli ste da budete više nego dovoljni za čitavu jednu zemlju, za čitav jedan narod“ rekao je predsednik. On je još dodao da će medicinski radnici zauvek ostati junaci naše zemlje i heroji otadžine.

Prisutnima se obratio i Goran Stevanović, direktor Infektivne klinike KCS. „Bilo je teško kad smo trebali da pređemo na novi sistem rada, kada je trebalo da se prilagodima i da bolnice koje su navikle da rade ozbiljnu hirurgiju, internističku terapiju, da leče tumore, da leče karcinome prebacimo da se bore protiv jednog virusa koji je pokrenuo ceo svet“ rekao je Stevanović.

Današnji prijem potvrda je toga koliko naša zemlja uvažava i brine o svojim zdravstvenim radnicima rekla je Vesna Obradović, glavna sestra Infektivne klinike KCS.

„Kažu da je spasiti jedan život isto što i spasiti čovečanstvo. I ako je to tačno a jeste vi ste spasili čitave svetove“ poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zdravstvenim radnicima koji su bili angažovani u Kovid bolnicama u kojima su se borili protiv koronavirusa i za spas svakog obolelog.