Dragana Trifković: “Vlast je kriva za tenzije u društvu”

0
191

Najveću odgovornost za tenzije u društvu nosi vlast, rekla je za KTV Dragana Trifković, politički analitičar i član Predsedništva “Dveri”.

Tenzije u političkom životu Srbije su toliko velike da vlast i opozicija ne mogu naći ni minimum zajedničkog jezika.

Tenzije u društvu su porasle, polarizacija je posebno prisutna posle ukidanja vanrednog stanja. Predizborna kampanja je nastavljena, a na prvom susretu opozicije i vlasti ispred skupštine došlo je do incidenta. Takođe, na ivici sukoba bilo je i istovremeno okupljanje predstavnika vlasti i opozicije ispred skupštine kada su obe strane pružale podršku poslanicima koji štrajkuju glađu. Kako smiriti strasti i smanjiti tenzije?

Dragana Trifković se nada da će, ipak, preovladati razum i da do najlošijeg scenarija neće doći iako se iz karaktera aktuelne vlasti dobro vidi da su njeni predstavnici spremni da se bore protiv volje naroda pa i po cenu građanskog rata. Kako je Dragana Trifković rekla institucionalnih uslova za političku borbu nema pa zato opozicija pronalazi drugačija rešenja. Tako je i lider Dveri Boško Obradović štrajkovao glađu 11 dana, kako je rekao, zbog očuvanja Kosova i Metohije u sastavu Srbije, ali i zbog kršenja Ustava, rušenja demokratije i izbora u nefer uslovima.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here