Željko Pantić predstavio Fondaciju “Isaija”

0
760

Novinar Željko Pantić predstavio je svoju Fondaciju “Isaija”  koja nosi ime po njegovom preminulom sinu, a koja će se baviti podrškom roditeljima i deci oboleloj od retkih bolesti. Cilj fondacije je uspostavljanje tačne dijagnoze i korišćenje lekova koji se tek razvijaju.

Novinar Željko Pantić je nakon što mu je preminuo sin Isaija doneo odluku da osnuje fondaciju koja će pružati podršku roditeljima i deci oboleloj od retkih bolesti. Fondacija, koja nosi ime po Željkovom sinu, Isaiji Pantiću, predstavljena je na konferenciji za medije na kojoj su, pored Željka Pantića, kao osnivača Fondacije, bili prisutni i Milorad Vučelić, predsednik FK “Partizan” i Vladimir Stojković, kapiten “Partizana”. Najvažniji cilj Fondacije “Isaija” biće da omogući oboleloj deci da im se uz pravilno uspostavljenu dijagnozu odredi odgovarajuća terapija, koja neće imati štetnih efekata.

Drugi element podrške obolelima biće saradnja sa farmaceutskim kompanijama u cilju obezbeđivanja inovativnih lekova, ali i podrške u procesu aplikacije za učešće u kliničkim studijama za nove lekove, posebno ako se kroz dijagnostiku ustanovi da je u pitanju retka bolest za koju nema konvencionalne terapije.

Fondacija Isaija neće novac prikupljati sms porukama, jer takvim načinom prikupljanja sredstava dobar deo novca odlazi mobilnim operaterima umesto da sve bude usmereno na lečenje dece.

Rad fondacije biće usmeren i na donošenje zakonske regulative u Srbiji po uzoru na jedan od najvažnijih zakona administracije američkog predsednika Donalda Trampa, koji je usmeren ka državnom sistemu podrške pacijentima koji nemaju opciju lečenja konvencionalnim metodama i farmaceutskoj industriji da što brže razvija nove inovativne lekove koji leče do skoro neizlečive bolesti.

Predsednik FK “Partizan” Milorad Vučelić je govoreći o Fondaciji Isaija rekao da je veoma važno da deca u Srbiji ne budu nenadoknadiv gubitak svojim roditeljima nego da im budu radost u životu i da nema boljeg načina da se tragedija oplemeni nego pružati pomoć drugima koji prolaze kroz iste nedaće. Kapiten partizana, Vladimir Stojković, koji je tokom Isaijinog života često bio jedan od glavnih promotera borbe za njegov život, sada je poželeo uspeh u radu Fondacije Isaija, sa nadom da će ona pomoći deci kojoj je ovakva pomoć i najpotrebnija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here