Počeo upis đaka prvaka preko portala eUprava

0
128

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu Vlade Republike Srbije saopštila je da je od danas dostupna nova usluga na portalu eUprava – elektronski upis budućih đaka prvaka odnosno eUpis.

Od danas je na portalu eUprava dostupna nova usluga – elektronski upis budućih đaka prvaka. Roditelji mogu na jednostavan način da zakažu termin za upis i testiranje deteta u željenoj osnovnoj školi. Odlaskom u osnovnu školu u zakazanom terminu roditelji završavaju sve aktivnosti u vezi sa upisom, bez potrebe da donose ijedan papirni dokument.

Termin u osnovnoj školi može da se zakaže preko portala eUprava ili direktnim kontaktom sa školom putem telefona ili mejla. Roditelj više ne donosi izvod iz matične knjige rođenih, uverenje o pohađanju predškolskog programa, dokaz o lekarskom pregledu deteta i potvrdu prebivališta, jer će svi podaci biti pribavljeni po službenoj dužnosti elektronskim putem. Izuzetno, obavezno je doneti u školu lekarsko uverenje ako je pregled obavljen pre objavljivanja vanrednog stanja 16. marta ili kod privatnog lekara, nevezano za datum. Svaka osnovna škola je u obavezi da ponudi termine za upis i testiranje za period od 1. juna do 20. jula, a usluga eUpis će biti dostupna na portalu od 28. maja do 10. jula. Ukoliko slučajno željena škola nije objavila termine ili su svi termini popunjeni, potrebno je da ih građani kontaktiraju telefonom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here