U Ministarstvu spoljnih poslova je obeležen Dan srpske diplomatije

0
186

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić dodelio je danas, povodom Dana srpske diplomatije, povelje za izvanredan lični angažman i doprinos u promociji interesa naše zemlje i njenih građana u svetu.

Povodom obeležavanja Dana srpske diplomatije u Ministarstvu spoljnih poslova organizovan je prijem na kom su dodeljene povelje za izvanredan lični angažman i doprinos promociji interesa naše zemlje i njenih građana u svetu. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je da se ovaj dan obeležava šestu godinu za redom i nakon više od 6 godina otkad je on preuzeo resor spoljnih poslova. On je istakao da se kroz više od 180 godina svog postojanja moderna srpska diplomatija suočavala sa brojnim teškim izazovim, a jedan od njih, oličen u pandemiji novog koronavirusa, pred kojim i danas strepi ceo svet ozbiljno je testirao kapacitete i sposobnosti naše diplomatije tokom nekoliko meseci koji su iza nas rekao je Dačić.

U skladu sa već ustaljenom praksom, na Dan srpske diplomatije dodeljene su i povelje za izvanredan lični angažman i doprinos u promociji interesa naše zemlje i njenih građana u svetu. Povelje su dodeljene Draganu Todoroviću, karijernom diplomati i jednom od najboljih ambasadora u našoj diplomatskoj službi i našem proslavljenom teniseru Novaku Đokoviću. Ivica Dačić je odao i posebno priznanje svojim kolegama iz ministarstva koje su predanim, visoko profesionalnim i nesebičnim angažmanom učinili svoju zemlju ponosnom i omogućili da se uspešno izborimo sa novonastalom situacijom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here