Radikali se zalažu za obnovu Torlaka

0
121

Srpska radikalna stranka zalagaće se za to da se u Torlaku proizvode domaće vakcine, da svaki poljoprivredni proizvođač dobije pomoć i podršku države i da se granice zatvore za sve ilegalne migrante.

Potpredsednik Srpske radikalne stranke, Miljan Damjanović, istakao je u predizbornoj kampanji da će se ova stranka zalagati za to da se poverenje građana u zdravstvene institucije vrati, tako što će se boriti da se što više ulaže u Institut Torlak s ciljem da se u njemu, pod kontrolom domaćih stručnjaka, proizvode domaće vakcine.

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke, Aleksandar Šešelj, rekao je da se radikali zalažu za zatvaranje granica za ilegalne migrante najpre zbog bezbednosti stanovnika Srbije. On je istakao i da će se migrantima najbolje pomoći ako im se obezbedi da uđu u zemlje EU, koje su njihovo konačno odredište.

Radikali smatraju da svaki seljak zaslužuje ozbiljnu pomoć i podršku države pa će se starati o tome da svaki poljoprivredni proizvođač dobije subvencije za gorivo, da ima siguran plasman svojih proizvoda i dostupne lokalne puteve i kanalizaciju. Kada je u pitanju pomoć poljoprivrednicima radikali će se zalagati i da se državno poljoprivredno zemljište daje u zakup samo individualnim poljoprivrednim proizvođačima, a ne tajkunima i kriminalcima koji najčešće ni ne plaćaju taj zakup, a mnogi čak nemaju ni najosnovniju poljoprivrednu mehanizaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here