Dan zaštite životne sredine

0
843

Svetski Dan zaštite životne sredine obeležava se širom planete, a našu televiziju je posetio profesor Vukoman Maksimović i podelio najvažnije poruke za očuvanje prirode i podizanje ekološke svesti.

Međunarodni Dan zaštite životne sredine obeležava se širom planete, a  u Srbiji se ove  godine obeležava uz slogan “Vreme je za prirodu”, kroz kampanje i akcije usmerene na očuvanje biodiverziteta i ukupne prirodne baštine. Povodom ovog dana, KTV televiziju posetio je profesor Vukoman Maksimović, čije se angažovanje decenijama usmerava na očuvanje životne sredine i podizanje ekološke svesti društva.

Profesor Maksimović je izdvojio nekoliko poruka iz svoje knjige, na kojoj je radio 12 godina. Knjiga EKOLOGIJA – NAUKA SADAŠNJOSTI I BUDUĆNOSTI, pisana je sa velikim znanjem i trudom, a u narednim minutima poslušajte važne poruke iz nje, upravo od strane Vukomana Maksimovića.

Moramo paziti na naše okruženje, moramo učiti najmlađe da od detinjstva brinu o zdravlju prirode. Živimo u vremenu gde je zagađenje vazduha i vode na izuzetno visokom nivou.

Prema istraživanjima, prethodnih meseci je usled karantina i mera zabrane kretanja, vazduh u evropskim zemljama postao čistiji za čak 40 odsto. Planeta je prodisala, ali ne smemo da je zaboravimo jer se život vratio u redovne tokove, nego je moramo još više voleti i štititi od nas samih, dodao je profesor Maksimović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here