U Čajetini se osniva fond za razvoj poljoprivrede

0
118

Projekat “Fond za razvoj poljoprivredne i prehrambene proizvodnje u Opštini Čajetina finansiraju i realizuju “Zlatiborski eko agrar” i Fondacija Ana i Vlade Divac, u saradnji sa Opštinom Čajetina, a uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj.

U okviru projekta “Fond za razvoj poljoprivredne i prehrambene proizvodnje u Opštini Čajetina” planirano je osnivanje fonda iz koga bi se poljoprivrednim gazdinstvima i udruženjima odobravala podsticajna sredstva namenjena razvoju poljoprivredne proizvodnje. Ugovor o saradnji između učesnika u projektu potpisan je u Domu kulture u Čajetini 10. juna.

Prisutnima se obratio predsednik Opštine Čajetina, Milan Stamatović, koji je obraćajući se poljoprivrednicima rekao da su oni najvažniji činilac u svakoj ekonomski razvijenoj zemlji i da tako treba da bude i u Srbiji, ali da to nije slučaj i da selo, poljoprivreda i poljoprivrednici ostaju na marginama i na zadnjem mestu te da će se lokalna samouprava Opštine Čajetina truditi da u njoj poljoprivredni proizvođači uvek zauzimaju prvo mesto.

Milan Stamatović se osvrnuo i na značaj infrastrukture kada je u pitanju poljoprivredna proizvodnja.

U svom obraćanju prof Miladin Ševarlić osvrnuo se na značaj sela i poljoprivrede.

Fondacija Ana i Vlade Divac u Srbiji posluje već 13 godina i ima veliki broj projekata u oblasti zaštite dece i žena, obrazovanja i rodne ravnopravnosti, ali kako ističu najdraži su im upravo projekti vezani za poljoprivredu jer je ona veoma značajna za razvoj i Srbije i njenih stanovnika.

Nakon potpisivanja ugovora održan je Agro dan na kom je predstavljen “Program mera za razvoj poljoprivrede Opštine Čajetina”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here