Bijeljinska Fabrika šećera u stečaju dovela bivše radnike do očaja

0
185

Četrdesetak bivših radnika bijeljinske Fabrike šećera u stečaju, koji su u međuvremenu svoja nenaplaćena potraživanja ustupili fočanskoj firmi “Pavgord”, okupilo se danas ispred Advokatske kancelarije „Muhić“ u Bijeljini.

Okupljeni radnici bijeljinske Šećerane danas su ispred kancelarije advokata Faika Muhića tražili ugovor i odgovor. Međutim, Muhić se u tom trenutku nije nalazio u kancelariji. Radnici kažu da im je ispostavio zahtjeve za naplatu deset odsto od priznatih, a ne, kako su oni očekivali, od naplaćenih potraživanja i sudske troškove, a da je u ugovoru o zastupanju precizno bilo navedeno da novac koji bi se naplatio od potencijalnog kupca Šećerane ide na žiro – račun ove advokatske kancelarije koja bi ga nakon toga raspoređivala povjeriocima, radnicima Šećerane koje je advokat Muhić zastupao.

Radnici su očajni, jer advokat Muhić sada od njih traži da mu uplate sve ono što su oni naplatili od „Pavgorda“, odnosno 10 odsto od presuđenih potraživanja, plus sudske troškove. Odbor povjerilaca „Šećerane“ juče je usvojio odluku da se prodaja Fabrike nastavi licitacijom 26. juna po početnoj cijeni od osam miliona maraka.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here