Jovana Brakočević o pandemiji koronavirusa u Italiji

0
479

Sportisti su lakše podneli izolaciju zbog koronavirusa jer, zbog priprema, često borave u karantinu. Međutim, to što nisam znala kada ću moći da dođem kući u Zrenjanin činilo me je nervoznom i neraspoloženom rekla je najbolja odbojkašica Srbije svih vremena Jovana Brakočević.

Jovana Brakočević, nekada najbolja sportistkinja Srbije i jedna od najuspešnijih odbojkašica Srbije svih vremena udala se i živi u Italiji, ali se uvek sa radošću vraća u svoj Zrenjanin. Upitali smo popularnu odbojkašicu kako je preživela krizu zbog epidemije COVID 19 koja je najteže pogodila Italiju i kako su joj iz te perspektive izgledala dešavanja u Srbiji.

Koronavirusom u Evropi najžešće su pogođene Italija i Španija gde je zabeležen velik broj obolelih, ali i veliki broj preminulih. Sa 34.043 preminula lica od posledica zaraze virusom COVID 19 Italija se nalazi na četvrtom mestu u svetu, iza Sjedinjenih američkih država, Brazila i Velike Britanije. U Italiji je ukupno registrovano oko 236.000 obolelih od koronavirusa dok se oporavilo oko 169.000 zaraženih.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here