Vojvoda Stepa – novi sportski teren

0
886

U naseljenom mestu Vojvoda Stepa svečano je otvoren višenamenski sportski teren sa multifunkcionalnom podlogom. Otvaranju je prisustvovao pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, kao i proslavljeni rukometaši.

Vojvoda Stepa i Osnovna škola “4. oktobar” u ovom mestu od danas mogu da se diče velelepnim sportskim terenom u dvorištu škole. U pitanju je rukometno-fudbalski teren sa multifunkcionalnom podlogom, koji je rezultat saradnje Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Opštine Nova Crnja, a čija izgradnja je koštala 6 miliona dinara. Teren je svečano otvorio pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, koji je pohvalio saradnju sa Opštinom Nova Crnja i istakao da je mnogo ulagano u školsku sportsku infrastrukturu u prethodnom periodu.

Predsednik Opštine Nova Crnja, Vladimir Brakus, istakao je da je ova investicija veoma značajna jer će teren koristiti kako članovi brojnih klubova koji postoje u Vojvoda Stepi tako i učenici OŠ “4. oktobar”, ali i ostali stanovnici ovog naseljenog mesta.

Izgradnja ovog sportskog terena značajna je pre svega za Osnovnu školu “4. oktobar” u čijem dvorištu se teren i nalazi jer će značajno poboljšati časove fizičkog vaspitanja za 80 učenika koji pohađaju nastavu u ovoj školi, ali sigurno je da će postojanje ovakvog terena i privoleti decu da se bave sportom, rekla je Nataša Smiljanić, direktor OŠ “4. oktobar” u Vojvoda Stepi.

Saradnja Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i Opštine Nova Crnja nastavlja se i u narednom periodu s obzirom da je marta ove godine potpisan ugovor o izgradnji multifunkcionalnog sportskog terena u Srpskoj Crnji. U pitanju je revitalizacija nekadašnjeg javnog sportskog terena u centru ovog sela, koji će sigurno biti centar okupljanja sportista, mladih, ali i svih onih koji žele da se bave nekom fizičkom aktivnošću.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here