U Crvenom krstu Zrenjanin akcija u susret Svetskom danu dobrovoljnih davalaca krvi

0
133

U susret 14. junu, Svetskom danu davalaca krvi, u prostorijama Crvenog krsta Zrenjanin organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, koja je okupila veliki broj naših najhumanijih sugrađana. Ovaj datum biće obeležen i dodelom priznanja višestrukim davaocima krvi i predstavnicima najhumanijih sredina u našem gradu.

14. juna obeležava se Svetski dan dobrovoljnih davalaca krvi. Ovaj datum počeo je da se obeležava 2004. godine u Johanesburgu, a maja 2005. godine skupština Svetske zdravstvene organizacije usvojila je rezoluciju kojom se saglasila da se ovaj dan obeležava svake godine i preporučila državama članicama da on postane sastavni deo nacionalnih programa za povećanje broja dobrovoljnih davalaca krvi.

Širom sveta 14. juna organizuju se različite manifestacije i akcije sa ciljem da se podigne svest o vitalnoj ulozi transfuzije krvi u spasavanju života i unapređenju zdravlja ljudi. Pored toga, cilj je i da se apeluje na ljude da redovno daju krv kako bi se sprečile nestašice ove dragocene tečnosti. U susret Svetskom danu dobrovoljnih davalaca krvi u zrenjaninskoj organizaciji Crvenog krsta organizovana je akcija dobrovoljnog davanja krvi, koja je i ovog puta okupila veliki broj naših najhumanijih sugrađana.

Svetski dan davalaca krvi Crveni krst u Zrenjaninu obeležiće i dodelom priuznanja višestrukim davaocima krvi i predstavnicima pet najhumanijih sredina u našem gradu.

Iz Crvenog krsta poručuju da je Svetski dan davalaca krvi dan kada treba pružiti posebnu zahvalnost onima koji su dali krv, ali i dan kada treba ohrabriti i pozvati sve one koji do sada nisu darovali krv da se priključe ovoj najhumanijoj porodici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here